Maatschappelijke
betrokkenheid met
Club B3

Club B3, daar zit muziek in!

Kinderopvang Langedijk heeft de kerstborrel voor het personeel laten organiseren door Club B3. SKL en B3 hebben elkaar gevonden door het delen van maatschappelijke betrokkenheid.

Na een "doorstart" van Podium de Koog (6 jaar terug), timmert de jeugd volop aan de weg in hun eigen nieuwe locatie in Sint Pancras. Sinds de zomer van 2015 is B3 volop bezig geweest om het voormalig jeugdhuis door middel van vrijwilligers en sponsors weer helemaal up-to-date te krijgen. Na de opening zijn er al diverse projecten en evenementen georganiseerd. Dit alles in het kader van "door en voor de jeugd", maar onder toeziend oog van een "volwassen" leiding. Het is immers een leerschool waarbij iedereen de mogelijkheden kan benutten om zichzelf te ontplooien.

Dit kan op meerdere vlakken, zowel facilitair als organisatorisch. De jeugd kan zich aansluiten bij diverse werkgroepen, zoals organisatie, evenementen, facilitaire zaken, horeca en PR.

Een van onze doelstellingen is het stimuleren van diverse podiumactiviteiten. Denk aan singer-songwriters, beginnende bandjes, solo-optredens, noem maar op! Het doel van Club B3 is om deze groep uit de garages, oefenruimtes en huiskamers te krijgen en hen een "Podium" te geven waar zij hun werk kunnen laten zien en horen. Dit is een enorm belangrijk onderdeel van de muzikale en culturele ontwikkeling.

"Laat zien wat je kan, laat mensen genieten van wat je kan".


Er is een wekelijkse openstelling om een vaste plek te creëren waar de jeugd naar toe kan om anderen te ontmoeten. Op zo’n avond kan de jeugd bijvoorbeeld gamen, bordspellen, chillen of poolen. Daarnaast is muziek en podium ook een onderdeel van het aanbod op deze avonden.

Even voorstellen:

Hugo van Arem

bestuurslid B3 en verantwoordelijk voor horeca

Even voorstellen:

Max Zeijlstra

vrijwilliger / organisator bij B3 en als kind opvang bij SKL gehad